MANAMA - Fernando Alonso kan niet zomaar opstappen bij Renault. De Spanjaard ontkent dat er een clausule in zijn contract staat waardoor hij makkelijk naar een ander team kan vertrekken.

"Ik kan me niet herinneren dat ik zo'n clausule in mijn contract heb staan. Ik heb voor twee jaar getekend bij Renault, maar vorig jaar bleek al dat contracten heel flexibel kunnen zijn", gaf Alonso wel toe aan Reuters.

Alonso tekende vorig jaar een contract voor 3 seizoenen bij McLaren, maar keerde na 1 jaar alweer terug naar Renault. Een overstap die de Spanjaard nog niet veel succes opleverde. Insiders beweren dat Alonso daarom al een transfer naar Ferrari werkt, maar de Spanjaard zelf houdt vol Renault trouw te blijven.

"Het loopt momenteel inderdaad niet allemaal zoals gewenst, maar dit is niet het moment om op te geven. Zeker niet omdat de regels volgend jaar waarschijnlijk grondig gaan wijzigen. We zullen over veel minder neerwaartse druk beschikken en opnieuw op slicks (banden zonder profiel) racen. Met die wijzigingen in zicht ben ik er van overtuigd dat Renault en ik opnieuw kunnen scoren."