PARIJS - Roger Federer blijft in de race voor de titel tijdens de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs. De als tweede geplaatste Zwitser, op wiens erelijst alleen Roland Garros van de grandslamevenementen ontbreekt, rekende woensdag in de kwartfinale gedecideerd af met de Fransman Gael Monfils: 7-6 (6) 6-2 6-4.

Voor Federer is het de twintigste keer op rij dat hij in de halve finale van een grandslamtoernooi staat. Woensdag was de Zwitser in iets meer dan twee uur klaar met de Franse publiekslieveling.

De laatste drie jaar stond Federer op Roland Garros in de finale, maar was de inmiddels uitgeschakelde Rafael Nadal hem steeds de baas.

Del Potro

Ook de Argentijn Juan Martin Del Potro heeft woensdag de halve finales bereikt van de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs. De pas 20-jarige tennisser rekende in de kwartfinales snel af met de Spanjaard Tommy Robredo: 6-3 6-4 6-2.

In de halve eindstrijd wacht een confrontatie met Federer.

Del Potro, de mondiale nummer vijf, strandde eerder dit jaar in de kwartfinales van de Australian Open. Op de banen van Roland Garros bereikte de Argentijn zonder noemenswaardige inspanningen de laatste vier.

Tsonga

In de vierde ronde stuurde hij de Franse publiekslieveling Jo-Wilfried Tsonga al naar huis, woensdag had ook Robredo geen schijn van kans tegen het grote talent uit Argentinië. Met Federer wacht Del Potro in de halve eindstrijd een serieuze test.

De andere halve finale op Roland Garros gaat tussen de Zweed Robin Söderling en de Chileen Fernando Gonzalez.