AMSTERDAM - Fernando Alonso is ervan overtuigd dat zijn team Renault in staat is om races te winnen. Volgens de Spanjaard wordt de auto geleidelijk steeds beter en is een herhaling van vorig jaar mogelijk. In 2008 won Alonso in de slotfase van het seizoen twee Grands Prix.

Renault kampt met een langzame start van het seizoen. Het team heeft nog geen indrukwekkende resultaten geboekt. Alonso scoorde tot nu toe elf punten, met twee vijfde plaatsen als hoogtepunt. Teamgenoot Nelson Piquet junior heeft nog geen enkel punt behaald.

Volgens Alonso moet de auto nog sterk verbeterd worden, maar zal het team later dit seizoen aanzienlijke vooruitgang gaan boeken. “De komende weken gaan we auto verder ontwikkelen en dat helpt zeker.”

Motivatie

“Ik verwacht niet dat we in Turkije een enorme sprong gaan maken, maar later dit jaar gaan we toch echt voor podiums en zelfs overwinningen.” Alonso meent dat de motovatie bij het team groot genoeg is om zich terug te vechten naar de kop van het veld.

Hoofdingenieur Pat Symonds beaamt dat. “Ons team heeft altijd een sterke moraal gehad. Dat is te zien in de snelle manier waarop wij nieuwe onderdelen kunnen introduceren. Kijk maar naar de dubbeldeksdiffusor. We werken hard en zijn ambitieus en dat werkt.”