DUBAI - Aan de hand van Mario Gomez heeft Duitsland dinsdag een ruime zege geboekt in een oefenwedstrijd met de Verenigde Arabische Emiraten. Mede dankzij vier doelpunten van de nieuwe spits van Bayern München won Duitsland met 7-2.

De ploeg van bondscoach Joachim Löw leidde bij rust al met 4-0, door doelpunten van Heiko Westermann, Piotr Trochowski en twee van Gomez.

Na de pauze voegde de spits nog twee treffers toe aan zijn totaal en Abdulasam Juma hielp de Duitsers nog een beetje door in eigen doel te schieten. De thuisploeg wist in de tweede helft ook het juiste net te scoren, via Ismail Salem en Nawaf Mubarak.

Voor Gomez voelden zijn doelpunten als een persoonlijke bevrijding. De spits, door Bayern München voor 30 miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, had ruim een jaar 'droog' gestaan in het shirt van de nationale ploeg.

Frankrijk

Frankrijk heeft dinsdag in Saint-Etienne haar oefenwedstrijd met Nigeria verloren. De equipe van bondscoach Raymond Domenech ging met 1-0 onderuit door een treffer na een half uur spelen van Joseph Akpala, die kon binnentikken nadat Ikechukwu Uche op de paal had geschoten.

Bij Nigeria had Ayodele Adeleye van Sparta een basisplaats. Hij hield samen met zijn ploeggenoten de gevaarlijke Franse aanvallers Franck Ribéry, Karim Benzema en Nicolas Anelka van scoren af.

Minuut stilte

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte om de slachtoffers te herdenken die omkwamen bij de vliegramp met een toestel van Air France.

De spelers droegen rouwbanden. Frankrijk speelt vrijdag opnieuw een oefenwedstrijd, dan is Turkije in Lyon de tegenstander.