PARIJS - Voor Andy Murray zitten de Open Franse tenniskampioenschappen erop. De als derde geplaatste Brit verloor dinsdag op Roland Garros in de kwartfinale van de Chileen Fernando Gonzalez.

De als twaalfde geplaatste Zuid-Amerikaan zegevierde met 6-3 3-6 6-0 6-4. Gonzalez treft in de halve finale de Zweed Robin Söderling, die zich te sterk toonde voor de Rus Nikolai Davidenko.

De Open Franse titelstrijd verloor bij de mannen eerder kopstuk Rafael Nadal en de als vierde geplaatste Novak Djokovic.

Gonzalez leverde dinsdag tegen Murray voor de eerste keer tijdens de huidige editie een set in.

Breakpoints

De Brit moest echter in zijn eerste opslagbeurt al vier breakpoints wegwerken en wist toen gelijk dat het een zware middag zou worden. Murray had pas enig succes toen hij er in slaagde de snoeiharde forehand van de Chileen te ontlopen.

Het leverde hem de tweede set op. Een set later was de Schot weer terug op aarde.

Die ging met 6-0 naar Gonzalez, die in 2007 de finale van de Australian Open haalde en vorig jaar de olympische eindstrijd in Peking verloor.

Verzet

In de vierde set leek Gonzalez opnieuw snel toe te slaan. Bij 4-3 in zijn voordeel brak hij de opslag van Murray, maar diens verzet was nog niet voorbij.

De nummer drie van de wereld gaf vervolgens geen punt weg op de service van de Chileen en kreeg bij 4-5 de kans de stand gelijk te trekken. Hij faalde.

Gonzalez kreeg drie wedstrijdpunten en de eerste kans was voldoende om een streep door de Franse missie van Murray te zetten.