MILAAN - De Braziliaanse voetballer Kaka heeft dinsdag geprobeerd een einde te maken aan de speculaties over zijn toekomst.

De voormalig wereldvoetballer van het jaar zei in een interview met La Gazzetta dello Sport bij AC Milan te willen blijven. Hij hoopte daarmee de geruchten over een op handen zijnde transfer naar Real Madrid te smoren.

Enkele uren nadat de Italiaanse sportkrant de uitlatingen van Kaka had afgedrukt, meldde de Spaanse radiozender Cadena Ser echter dat Real Madrid en AC Milan overeenstemming hebben bereikt over een transfer van Kaka.

Volgens de radioberichten ontvangt Milan 65 miljoen euro voor zijn vedette, die zelf een contract voor vijf jaar - ter waarde van 45 miljoen euro - zou kunnen ondertekenen.

Deal

Cadena Ser meldde dat Florentino Perez en Adriano Galliani, de bestuurders van Real Madrid en AC Milan, de deal dinsdag met de vader van Kaka in Madrid hebben afgerond. AC Milan bevestigde op de website dat Galliani inderdaad in de Spaanse hoofdstad was voor een ontmoeting met Perez.

Het is een publiek geheim dat Kaka (27) hoog op het verlanglijstje van Perez staat. De nieuwe voorzitter van Real Madrid heeft zijn achterban 'grote spelers' beloofd en de Braziliaanse spelmaker vormde één van de speerpunten in zijn verkiezingscampagne.

Perez werd maandag beëdigd als preses van de Madrilenen. Een dag later verscheen in La Gazzetta dello Sport een interview met Kaka, waarin hij aangaf niets te voelen voor een overgang naar Spanje.

"Ik zeg het nog één keer, en dit is echt de laatste keer: ik wil Milan niet verlaten. Ik geef mijn woord aan de miljoenen tifosi van Milan. Laat me nu verder met rust, alstublieft."

Belofte

Zijn belofte aan de tifosi van AC Milan bleek enkele uren later bijna niets meer waard. Cadena Ser meldde dat Galliani niet in Madrid zou zijn voor een etentje met Perez - zoals Milan wilde doen geloven - maar om de transfer van Kaka af te ronden.

Silvio Berlusconi, de eigenaar van AC Milan, zaaide dinsdag via het Italiaanse persbureau Ansa voor nog meer verwarring. "Ik weet niet of we Kaka bij Milan kunnen houden, want Real heeft hem zo veel geld geboden", zei hij in een reactie op de transfergeruchten.

Kaka bevindt zich momenteel in zijn vaderland Brazilië, waar hij zich met de nationale ploeg voorbereidt op het WK-kwalificatieduel met Uruguay.