NOORDWIJK - Edson Braafheid beslist de komende weken of hij zijn loopbaan bij Ajax of PSV wil vervolgen. De 26-jarige linksback van FC Twente staat in de belangstelling van beide clubs. De verdediger dient zijn volgend seizoen aflopende contract uit in Enschede als hij geen goed gevoel bij Ajax of PSV krijgt.

''Ajax en PSV zijn heel concreet'', zei Braafheid dinsdag toen hij zich in Noordwijk meldde voor het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (6 juni) en Noorwegen (10 juni).

''Er is ook belangstelling vanuit Engeland maar dat is allemaal nog een beetje vaag. Ik ga eerst mijn best doen voor het Nederlands elftal en ga dan eens kijken hoe mijn gevoel bij Ajax of PSV is."

Familie

"Ik betrek ook mijn familie bij deze keuze. Ik ben natuurlijk een jongen uit Amsterdam, maar ik kan nu nog niet zeggen dat ik voor Ajax kies.''

Braafheid werkte vorig seizoen bij FC Twente samen met Fred Rutten, de nieuwe trainer van PSV. De linksback wilde niet bevestigen dat hij door een clausule in zijn contract voor 2 miljoen euro bij FC Twente mag vertrekken.

Gevoel

''Ik ga niet vertellen wat er allemaal in mijn contract staat. Ik moet een goed gevoel bij Ajax of PSV hebben. Anders sta ik nog een jaar bij FC Twente onder contract.''