NOORDWIJK - Rafael van der Vaart vindt het nog te vroeg voor een terugkeer naar Ajax. De 26-jarige middenvelder wil volgend seizoen bij Real Madrid een basisplaats afdwingen.

Van der Vaart kijkt uit naar een andere buitenlandse club als hij niet in de toekomsplannen van zijn nieuwe trainer Manuel Pellegrini voorkomt.

"Ik voetbal pas een paar jaartjes in het buitenland", zei Van der Vaart dinsdag bij aanvang van het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de duels in de WK-kwalificatie met IJsland (6 juni) en Noorwegen (10 juni).

Jol

"Het is nog te vroeg voor een terugkeer naar Nederland. Dat kan over een paar jaartjes ook nog. Het is duidelijk dat ik in Nederland voor geen andere club dan Ajax wil voetballen. Dat lijkt me logisch", aldus de middenvelder die bij Hamburger SV prettig met Martin Jol, de nieuwe trainer van de Amsterdamse club, samenwerkte.

Real Madrid verloor de laatste vijf wedstrijden van de competitie. Ook Van der Vaart las de afgelopen weken verhalen in de Spaanse media over het naderende vertrek van veel Nederlandse voetballers bij de Spaanse club.

"Maar ik sta nog gewoon vier seizoenen bij Real Madrid onder contract. Dus ik weet ook niet waar die verhalen vandaan komen", zei de aanvallende middenvelder.

Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar verwacht dat hij na de zomer ook nog voor Real Madrid voetbalt. "Ik heb geen andere aanwijzingen", stelde de spits die waarschijnlijk na deze zomer ook weer met de bijna herstelde Ruud van Nistelrooij moet concurreren.

"Ik ga nu eerst twee interlands met het Nederlands elftal voetballen. Ik verwacht dat we ons definitief kwalificeren voor het WK. Dan ga ik lekker ontspannen en op vakantie. Vervolgens meld ik me gewoon weer bij Real Madrid voor de start van het nieuwe seizoen."