VOLENDAM - FC Volendam heeft voor komend seizoen Edward Sturing gestrikt als trainer/coach. Dat heeft manager voetbalzaken Peter Wijker dinsdag bevestigd.

De eerstedivisieclub huurt Sturing voor een jaar van Vitesse, waar hij nog een doorlopend contract heeft.

Woensdag volgt nog een laatste gesprek met Sturing zelf, maar dat is een formaliteit, aldus Wijker.

Sturing (45) was bij Vitesse op een zijspoor beland. De assistent-trainer kon zich na het ontslag van hoofdtrainer Hans Westerhof moeilijk vinden in diens opvolger Theo Bos.

Sinds enkele maanden hield hij zich alleen nog maar bezig met scoutingwerk en wedstrijdanalyses voor het eerste elftal.

Adelaar

Sturing volgt bij Volendam Frans Adelaar op, die aan de slag gaat bij Sparta. De voormalige speler van De Graafschap en Vitesse begon zijn trainersloopbaan in 1998 als assistent-trainer bij Vitesse.

Bij de Arnhemse club werd hij later onder meer ook hoofdtrainer en hoofd opleidingen.

PSV

In 2006 vertrok Sturing naar PSV waar hij de functie hoofd jeugdopleiding kreeg. Nog geen jaar later nam hij namens de Eindhovenaren de prijs voor beste jeugdopleiding in ontvangst. In de zomer van 2008 keerde Sturing terug naar Vitesse als assistent van Westerhof. Zijn contract in Arnhem loopt nog door tot 2011.

FC Volendam werd in het seizoen 2007/2008 onder leiding van Stanley Menzo kampioen in de eerste divisie. Vorige maand degradeerde de club in de laatste speelronde weer terug naar de Jupiler League.