MADRID - Real Madrid heeft maandagavond de komst van Manuel Pellegrini als nieuwe trainer bevestigd. De Chileen was afgelopen seizoen oefenmeester van Villarreal.

Hij volgt bij de onttroonde titelhouder Juande Ramos op, wiens contract eind deze maand afloopt. Florentino Perez, de nieuwe voorzitter van Real, zal Pellegrini dinsdag officieel presenteren.

Eerder op de dag liet de clubleiding van Villarreal al weten met Real overeenstemming te hebben bereikt over de transfer.

De 55-jarige Zuid-Amerikaan had nog een verbintenis tot medio 2010. Dat is afgekocht.

Volgens Spaanse bronnen gaat Pellegrini in Madrid een tweejarig contract ondertekenen. 'De Koninklijke' betaalt naar verluidt 4 miljoen euro voor de nieuwe coach.

Spectaculaire aankopen

De komst van Pellegrini valt samen met de terugkeer van Perez als preses. Deze had van 2000 tot 2006 ook al de leiding bij Real Madrid en wil de club na een tegenvallende periode weer aan prijzen helpen. Hij heeft spectaculaire aankopen beloofd.

Pellegrini werkte sinds 2004 voor Villarreal. In 2006 bereikte hij met die club de halve finales van de Champions League. Dit seizoen eindigde Villarreal in de Primera Division op de vijfde plaats en kwalificeerde zich daarmee voor de voorronde van de Europa League.

Pellegrini had als hoofdtrainer eerder de leiding over de Argentijnse clubs River Plate en San Lorenzo de Almagro. Ook werkte hij bij verschillende verenigingen in eigen land en had hij het Ecuadoriaanse LDU Quito een seizoen onder zijn hoede.