PARIJS - Serena Williams heeft maandag de kwartfinales bereikt op de Open Franse tenniskampioenschappen. Jelena Jankovic wist daarentegen niet te winnen van de Roemeense Sorana Cirstea.

De als tweede geplaatste Williams kende op de banen van Roland Garros weinig moeite met de Canadese Aleksandra Wozniak: 6-1 6-2.

In de kwartfinales neemt Williams het op tegen Svetlana Koeznetsova.

De Russische, als nummer zeven ingeschaald, won in drie sets van de Poolse Agnieszka Radwanska: 6-4 1-6 6-1.

Wozniak moest naar eigen zeggen erg wennen aan het spelen op centre court. ''Het was de eerste keer dat ik op deze baan stond. Ik kon mijn eigen spel niet spelen'', zei ze.

Focus

Williams, die Roland Garros in 2002 won, was tevreden over haar optreden. ''Nog niet eerder dit toernooi was ik zo gefocust.'' Tegen Koeznetsova is Williams niet de favoriete, zo vindt ze zelf.

''Koeznetsova speelt fantastisch op gravel. Ik vind dat ze het dit toernooi erg goed doet. Als ik eerlijk ben, vind ik dat ik niets te verliezen heb.''

Cirstea

De Roemeense tennisster Sorana Cirstea heeft maandag voor een stunt gezorgd door de als vijfde geplaatste Servische Jelena Jankovic uit Roland Garros te slaan. De 19-jarige Cirstea won de lange partij in de vierde ronde van de Franse Open in drie sets: 3-6 6-0 9-7.

Jankovic, de afgelopen twee jaar halvefinaliste in Parijs, begon voortvarend aan de wedstrijd en won de eerste set zonder veel problemen. Wel liet ze zich aan een blaar op haar teen behandelen.

Cirstea liet zich niet intimideren door de status van Jankovic en de Jonge Roemeense gaf de Servische in het tweede bedrijf geen schijn van kans. Het werd zelfs 6-0.

Gevarieerd spel

Cirstea bleef ook in het derde bedrijf Jankovic verrassen met gevarieerd spel, ook al moest ze in de elfde game op 5-6 een matchpoint wegwerken.

Met een krachtige backhand maakte Cirstea in de zestiende game een einde aan de partij en verzekerde ze zich van een plek in de kwartfinales. Haar opponente is de winnaar van het duel tussen de Australische Samantha Stosur en de Française Virginie Razzano.