LONDEN - De Italiaan Carlo Ancelotti is vanaf komend voetbalseizoen hoofdtrainer van Chelsea.

Dat maakte de Londense voetbalclub maandag bekend. Ancelotti, die de voorgaande acht seizoenen in eigen land bij AC Milan werkte, ondertekent een driejarig contract bij zijn nieuwe werkgever.

Bij Chelsea is Ancelotti de opvolger van Guus Hiddink. De Nederlander, die in februari als interim-trainer aan de slag ging na het ontslag van de Braziliaan Luiz Felipe Scolari, nam zaterdag afscheid met winst van de FA Cup.

Prijzen

Ancelotti moet ervoor zorgen dat Chelsea ook weer andere prijzen gaat winnen. Chelsea veroverde in 2006 voor het laatst de landstitel. Ook wil de club graag eens de Champions League winnen.

Bij AC Milan slaagde Ancelotti daar twee keer in, in 2003 en 2007. Daarnaast veroverde hij in 2004 de Italiaanse titel met Milan. De laatste twee seizoenen kwam Ancelotti onder druk te staan, omdat rivaal Inter in Italië de boventoon ging voeren.

AC Milan eindigde de voorbije competitie als derde, op tien punten achterstand van Inter.

Kandidaat

''Ancelotti was voor ons de beste kandidaat'', aldus Chelsea in een verklaring. ''Hij heeft bij Milan bewezen over een langere periode succesvol te zijn.

We zijn er zeker van dat iedereen hem bij Chelsea een warm welkom zal geven. We zien er naar uit om met hem samen te werken.''

Ancelotti ziet zijn nieuwe klus met vertrouwen tegemoet. ''Ik denk dat de druk hier bij Chelsea te vergelijken is met de druk die je als trainer van AC Milan hebt'', zei hij voor Chelsea TV.

''Het zijn twee grote clubs die alle beschikbare prijzen willen winnen.''

Voetballen

De manier van voetballen in de Italiaanse en Engelse competitie verschilt nogal, vindt Ancelotti. ''Ik heb de voorbije seizoenen veel wedstrijden op televisie gezien.

Ik houd van het Engelse voetbal. Het spel gaat erg snel. In Italië wordt meer tactisch gespeeld en wordt door de meeste teams eerst aan verdedigen gedacht en dan pas aan aanvallen.''

Ancelotti weet wat hem te doen staat in de Champions League. ''Chelsea haalde vijf keer de halve finale in de laatste zes jaar, dat is knap. Maar nu moeten we het toernooi maar eens winnen.''