MADRID - Florentino Perez is maandag beëdigd als voorzitter van Real Madrid. Hij wil van 'De Koninklijke' de beste club van de 21e eeuw maken, zo zei hij maandag.

''Real moet alle twijfels achter zich laten. Ik zal zorgen voor een spectaculair team. Een team met grote namen, die voorbeelden zijn. Zowel binnen als buiten het veld,'' aldus Perez.

Perez, die dinsdag Manuel Pellegrini al presenteert als nieuwe trainer, was de enige kandidaat voor het voorzitterschap.

De deadline sloot rond middernacht. Perez volgt Vicente Boluda op, die tijdelijk voorzitter was na het vertrek van Ramon Calderon in januari.

Top

Aan Perez de taak om Real Madrid terug te brengen aan de Europese top. De 62-jarige voorzitter had van 2000 tot 2006 ook al de leiding over Real.

'De Koninklijke' veroverde in die periode twee maal de Spaanse landstitel en de Champions League met sterspelers als Zinedine Zidane, Ronaldo, Luis Figo en David Beckham.

Adviseur

Perez haalt Jorge Valdano en Zidane terug bij de club. Valdano wordt algemeen directeur. Tijdens de vorige voorzittersperiode van Perez was hij nog technisch directeur.

Die functie wordt nu ingenomen door Miguel Pardez, die Predrag Mijatovic vervangt. Verder krijgt Zidane een rol als adviseur. De voormalig spelmaker maakte in 2001 de overstap naar Real.

Loonlijst

Pellegrini volgt Juande Ramos op als trainer. Real weekte de 55-jarige Chileen los bij Villarreal, waar hij nog een contract had voor een jaar.

Het is nog de vraag met hoeveel Nederlanders Pellegrini komend seizoen in Madrid krijgt te maken. Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Royston Drenthe staan er op de loonlijst.

Nog niet bekend is wie blijven en wie weg moeten.