ROME (ANP) - AC Milan heeft zich zondag rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. Door de zege (2-0) bij Fiorentina, de rechtstreekse concurrent, eindigde de formatie op de derde plaats in de Serie A.

Kampioen Inter sloot het seizoen af door op eigen veld in een doelpuntenfestival Atalanta te verslaan met 4-3.

Nummer twee Juventus won van Lazio, 2-0. Torino, Reggina en Lecce degraderen.

Coach Carlo Ancelotti vertrekt na acht seizoenen bij AC Milan. De Italiaan maakte dat zondag kort na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen bekend.

Algemeen wordt aangenomen dat Ancelotti bij Chelsea de vertrekkende Guus Hiddink opvolgt. Dat wilde hij echter niet bevestigen. ''Ik heb nog geen overeenstemming bereikt met een andere club.''

Nieuwe coach

De Braziliaanse oud-international Leonardo, voormalig middenvelder van de club, wordt de nieuwe coach van AC Milan. Voorzitter Adriano Galliani bevestigde dit zondag na de 0-2 zege.

"We hebben nooit andere namen overwogen", aldus Galliani. "Of Ancelotti bleef, of het werd Leonardo."

Leonardo, sinds vorig jaar techinsch directeur bij Milan, speelde van de zomer van 1997 tot medio 2001 bij de rossoneri en stond ook in het seizoen 2002/2003 onder contract bij de club. In 1999 veroverde de Braziliaanse oud-international de landstitel met Milan.

Maldini

Naast Ancelotti nam ook verdediger en aanvoerder Paolo Maldini met dit duel afscheid van AC Milan. Het was zijn 647ste wedstrijd met Milan in de Serie A.

Maldini debuteerde in het seizoen 1984-1985 voor AC Milan en won met zijn club onder meer zeven landstitels en vijf maal de Europa Cup I/Champions League.