PARIJS - Roland Garros is zondag in het vrouwentoerooi de titelverdedigster kwijtgeraakt. De Servische tennisster Ana Ivanovic verloor in de vierde ronde van de Franse Open in Parijs van de Wit-Russische Victoria Azarenka.

De als achtste geplaatste Ivanovic, die met bandage om haar rechterknie speelde, verloor in twee sets: 2-6 3-6.

Azarenka stond niet eerder in een kwartfinale van een Grand Slam. Ze ontmoet nu de nummer een van de wereld, de Russische Dinara Safina die zondag probleemloos afrekende met de Franse Aravane Rezai, 6-1 6-0.

Op weg naar de laatste acht verloor Safina slechts vijf games. De partij tegen Rezai duurde slechts 53 minuten. Rezai, 57e van de wereldranglijst, kreeg slechts twee breakpoints. Die miste ze beide.

Juiste moment

''Dit is een grote stap voor mij,'' zo laat Azarenka weten. Zij ziet niet op tegen de volgende ontmoeting. ''Ik weet dat Safina dit jaar pas een keer op gravel heeft verloren."

"Op deze ondergrond 'vermoordt' ze doorgaans haar tegenstanders. Ik schrik er niet van. Het is een kwestie van er op het juiste moment staan.''

Geheel onverwacht kwam de zege van Azarenka niet. Ze won dit seizoen al drie toernooien. Ivanovic viel vooral op door tegenvallende prestaties, ze sukkelde met blessures en vorm.

Dat gaf ze ook op als verklaring voor haar nederlaag. ''Ik begon vrij goed aan de partij. Halverwege de eerste set ging het minder. Ik voelde me niet goed, was wat duizelig. Het is daarna eigenlijk niet meer goed gekomen.''