MADRID - Atletico Madrid speelt volgend seizoen in de voorronde van de Champions League. De formatie won zaterdag voor eigen publiek eenvoudig van Almeria (3-0).

Atletico Madrid verzekerde zich daardoor van een plaats bij de beste vier ploegen van Spanje. De club heeft evenveel punten als nummer drie Sevilla, dat zondag nog tegen Numancia speelt.

Sergio Agüerro (19e minuut), Raul Garcia (27.) en Diego Forlan (49.) maakten de doelpunten voor Atletico Madrid. John Heitinga speelde de hele wedstrijd als rechtsback.

Villareal

Villarreal had weinig aan de overwinning bij Real Mallorca (2-3). De club had alleen kans op deelname aan de voorronde van de Champions League als Atletico Madrid punten zou verspelen.

Barcelona

Barcelona, kampioen en winnaar van de Champions League en nationale beker, spande zich nauwelijks in tijdens de uitwedstrijd bij Deportivo la Coruna. De Catalanen speelde na twee dagen met huldigingen en grote feesten op het nippertje gelijk: 1-1. Samuel Eto'o redde vlak voor tijd een punt voor Barcelona.