DENVER - LA Lakers heeft zich vrijdagavond (lokale tijd) geplaatst voor de NBA-finale. De formatie van superster Kobe Bryant bracht op bezoek in Denver de Nuggets een nederlaag toe en bepaalde daarmee de eindstand in de finale van de Western Conference op 4-2.

LA Lakers was heer en meester in het stadion van de Denver Nuggets. Uiteraard aangevoerd door Bryant, die goed was voor 35 punten en 11 assists, wonnen de gasten uit Los Angeles met 119-92.

De ploeg kwalificeerde zich daarmee voor de 30e keer in de clubgeschiedenis voor de NBA-finale.

In die eindstrijd stuit het team op Cleveland Cavaliers of Orlando Magic. Laatstgenoemde ploeg heeft nog één zege nodig om de finale te bereiken.

Karwei

''We zijn terug op de plek waar we vorig jaar het karwei niet afmaakten. Hopelijk doen we dat dit seizoen wel'', sprak Bryant na afloop. Twaalf maanden geleden bereikte LA Lakers namelijk ook de eindstrijd, maar toen bleek Boston Celtics te sterk.

''We hebben de beste wedstrijd voor het laatst bewaard'', keek Lakers-coach Phil Jackson terug. ''Eigenlijk zaten we vanaf het eerste fluitsignaal goed in de wedstrijd.''

Naast Bryant waren ook de Spanjaard Pau Gasol en Lamar Odom productief. Beide spelers waren goed voor 20 punten.

Denver

Bij Denver bleken Carmelo Anthony (25 punten) en J.R. Smith (24) goed op dreef. Ondanks de uitschakeling kon de formatie terugkijken op een prima seizoen.

Na een stroeve start besloot het management point guard Chauncey Billups via een ruil te verwerven. Dat pakte goed uit, want sindsdien vond de ploeg de weg omhoog.

''Dit is een zware dag, maar dit is absoluut het beste seizoen dat ik ooit gehad heb'', zei Billups.

''Het is mooi dat ik er mede voor heb kunnen zorgen dat Denver op een keerpunt kwam. Hier had ik alleen maar van kunnen dromen.''