AMSTERDAM - De verenigde Formule 1-teams (FOTA) zijn na overleg tot een voorstel gekomen om de door Max Mosley voorgestelde budgetlimiet geleidelijk in te voeren. Het einde van de crisis lijkt hiermee in zicht.

Het Britse blad Autosport meldt dat de kans groot is dat autosportbond FIA en de teams tot een overeenkomst komen, waardoor de renstallen zich alsnog in kunnen schrijven voor het seizoen 2010.

Onder andere Ferrari, Red Bull Racing en Toyota dreigden lang om het volgend jaar voor gezien te houden.

Het voorstel van FIA-voorzitter Mosley was om in het volgende seizoen met een budgetlimiet van 45 miljoen euro te werken. De FOTA stelt nu voor om in 2010 te beginnen met een limiet van 100 miljoen om in 2011 alsnog uit te komen op de beoogde 45 miljoen.

Technologische hulp

Om de nieuwe kleine teams die zich vanwege de beoogde lage kosten hebben ingeschreven voor 2010 tegemoet te komen, wil de FOTA de nieuwkomers technologische hulp aanbieden.

De eerder voorgestelde optie voor de invoering van een klantenchassis, waarbij het ene team een Formule 1-wagen zonder motor van een ander team kan kopen, werd door de meerderheid van de renstallen van tafel geveegd.