PARIJS - Serena en Venus Williams hebben de derde ronde bereikt op Roland Garros. Venus moest daar veel meer moeite voor doen dan haar jongere zusje.

De als derde geplaatste Amerikaanse kreeg tegen de Tsjechische Lucie Safarova zelfs een matchpoint tegen: 6-7 (5) 6-2 7-5. Serena, de nummer twee van de lijst, won van Virginia Ruano Pascual met 6-2 6-0.

Jankovic

Jelena Jankovic (5) ontdeed zich in de tweede ronde eenvoudig van de Slowaakse Magdalena Rybarikova: 6-1 6-2.

Ook de als zevende geplaatste Svetlana Koeznetsova bereikte zonder noemenswaardig verzet de derde ronde. De Russin versloeg Galina Voskabojeva uit Kazachstan met 6-0 6-2.

Acasuso

Bij het mannentoernooi bleven verrassingen ook uit. Jose Acasuso was lange tijd het dichtst bij een stunt. De Argentijn kwam tegen Roger Federer, bij een stand van 1-1 in sets, in het derde bedrijf op een voorsprong van 5-1.

Federer gaf een setpoint weg, maar redde zich alsnog. Hij won de derde set in een tiebreak en maakte de partij vervolgens af.

Federer

''De manier waarop ik in de derde set terugkwam was een beetje gelukkig'', zei de als tweede geplaatste Zwitser naderhand.

''Acasuso had een dubbele break voorsprong, hij miste nauwelijks ballen en serveerde bovendien goed. Toen ik de derde set alsnog won, had ik de controle terug. Ik was sterker, zowel fysiek als mentaal.''

Naast Federer bereikten ook de hooggeplaatsten Juan Martin del Potro (5), Andy Roddick (6), Jo-Wilfried Tsonga (9) en Gaël Monfils (11) de derde ronde.

Dokic

Jelena Dokic was donderdag redelijk dicht bij een stunt in de tweede ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen. De 26-jarige Australische won de eerste set tegen de als vierde geplaatste Russische Elena Dementjeva met 6-2.

Bij een stand van 2-2 in de tweede set kreeg ze echter last van haar rug. Dokic ging nog wel drie games door, maar bij een achterstand van 4-3 gaf ze geblesseerd op.

''Ik heb erg veel pijn. Ik hoop maar dat het meevalt'', zei Dokic na afloop.

Djokovic

Novak Djokovic kon zijn partij in de tweede ronde op Roland Garros donderdag niet afmaken.

De als vierde geplaatste Servische tennisser won de eerste twee sets tegen Sergij Stachovski uit Oekraïne met 6-3 6-4. Daarna werd het duel wegens de invallende duisternis stilgelegd. Vrijdag is het vervolg.