AMSTERDAM - Guus Hiddink ziet in Carlo Ancelotti een goede opvolger van zichzelf bij Chelsea als de Italiaan zou besluiten om te vertrekken bij AC Milan. "Hij heeft alle kwaliteiten die nodig zijn."

Hiddink zit komend weekeinde voor het laatst op de bank bij Chelsea.

Aan zijn periode van vier maanden als interim-trainer komt komende zaterdag een einde na afloop van de FA Cup-finale tegen Everton.

De Blues zullen op Wembley moeten winnen om te voorkomen dat de prijzenkast net als vorig seizoen niet kan worden aangevuld. Ancelotti wordt veel genoemd als opvolger van Hiddink, die zijn aandacht weer volledig zal richten op het Russische nationaal elftal.

Onder de indruk

Hiddink is onder de indruk van Ancelotti. "Zijn loopbaan in Italië, als speler en als trainer, bulkt van de prijzen en ervaring. Hij is heel direct en open. Dat zijn kwaliteiten die je nodig hebt."

De Achterhoeker herkent zichzelf daarin. "Ik houd ervan om erg direct te zijn. Als ik een fout maak, zal ik dat toegeven omdat de relatie met de spelers open moet zijn. Deze week moet ik zeven spelers teleurstellen die niet in de basis zullen staan. Op de wedstrijddag gaat het om achttien spelers, die allemaal willen beginnen in de bekerfinale. Maar ik hoop dat ze me nooit kunnen beschuldigen van gedraai. Ik moet de directe confrontatie aangaan."

Ancelotti

De 49-jarige Ancelotti speelde vijftien jaar voor Milan, speelde onder meer samen met Marco van Basten, won diverse hoofdprijzen en werd in 2001 hoofdcoach van de rossoneri.

Sindsdien won zijn ploeg twee keer de Champions League, een keer de Italiaanse beker, twee keer de Europese Super Cup en eenmaal de wereldbeker voor clubteams.

Chelsea werd voor het laatst kampioen in 2006 en verloor vorig jaar de enige Champions League-finale die de club ooit wist te bereiken. In Londen wordt met bewondering gekeken naar de prijzenkast van Ancelotti.

Bovendien is hij een goed mens, zegt Hiddink. "Ik ken hem persoonlijk, heb hem een paar keer ontmoet. Het is een heel aardige man."