PARIJS - Roger Federer kende donderdag in de tweede ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros veel moeite met Jose Acsuso.

De als tweede geplaatste Zwitser kwam tegen de Argentijn in de derde set terug van een ruime achterstand en maakte de partij daarna vrij eenvoudig af: 7-6 (8) 5-7 7-6 (2) 6-2.

In de volgende ronde neemt Federer het op tegen de Fransman Paul-Henri Mathieu of de Spanjaard Pablo Andujar.

Venus Williams

Tennisster Venus Williams moest donderdag diep gaan om de derde ronde van de Franse Open op Roland Garros te bereiken. De als derde geplaatste Amerikaanse kreeg zelfs een matchpoint te verwerken tegen de Tsjechische Lucie Safarova.

Williams kon woensdag door de invallende duisternis de partij niet afmaken. Ze verloor de eerste set in de tiebreak. Donderdag hervatte de zevenvoudig winnares van een grandslamtoernooi met winst in de tweede set (6-3).

In de beslissende derde set nam Safarova het voortouw en de Tsjechische kon in de tiende game de partij uitspelen. Williams werkte het matchpoint weg, won de game en trok alsnog de set met 7-5 naar zich toe. De partij duurde tweeënhalf uur. Williams' volgende opponente is de Hongaarse Agnes Szavay.

Jankovic

De Servische tennisster Jelena Jankovic heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van de Franse Open op Roland Garros.

De als vijfde geplaatste Jankovic ontdeed zich in de tweede ronde eenvoudig van de Slowaakse Magdalena Rybarikova: 6-1 6-2.

Ook de als zevende geplaatste Svetlana Koeznetsova bereikte zonder noemenswaardig verzet de derde ronde. De Russin versloeg Galina Voskabojeva uit Kazachstan met 6-0 6-2.

Del Porto

Juan Martin Del Potro heeft vrij eenvoudig de derde ronde van de Franse Open op Roland Garros bereikt. De als vijfde geplaatste Argentijnse tennisser ondervond alleen in de tweede set serieus tegenstand van zijn Servische opponent Viktor Troicki: 6-3 7-5 6-0.

Ook Nikolai Davidenko won in de tweede ronde. De Rus, tiende op de plaatsingslijst, stond tegen de Argentijn Diego Junqueira wel de eerste set af: 4-6 6-3 6-0 6-2.