INNSBRUCK - De renners van de noodlijdende Astana ploeg van onder andere Lance Armstrong en Levi Leipheimer hebben uit protest de naam van de sponsor en naamgever afgeplakt. Het Kazachse Astana stond vanmorgen aan de start van de zevende etappe van de Giro 'd Italia.

Alleen de Kazachse renner Andrey Zeits besloot om niet mee te doen aan de actie.

Astana verkeert al geruime tijd in financiële problemen. De renners protesteren tegen het uiblijven van de salarissen. De UCI verklaarde dat het team tot eind mei heeft om de problemen op te lossen.

Licentie

De UCI gaf de wielerbond van Kazachstan onlangs tot eind mei de tijd de problemen op te lossen, maar teammanager Johan Bruyneel heeft geen idee of dat gaat lukken. De licentie van de ploeg staat daardoor onder druk.

''Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg begin juli gewoon in Monaco aan de start van de Tour de France staat. Misschien is het onder een andere vlag en met een andere sponsornaam, maar we zijn er bij'', zegt Bruyneel vrijdag in zijn column in De Telegraaf.

''Voor multinationals doet zich nu de unieke mogelijkheid voor om zich vlak voor de Tour te verbinden met het beste wat aan de start van het grootste sportevenement van dit jaar verschijnt.''