ATLANTA - Aan de hand van vedette LeBron James hebben de basketballers van de Cleveland Cavaliers zich maandagavond (lokale tijd) geplaatst voor de Conference Final.

De formatie bleek op bezoek bij Atlanta Hawks met 84-74 te sterk voor de thuisploeg en kwam daarmee op een beslissende 4-0-voorsprong.

Cleveland behield daarmee zijn ongeslagen status in de play-offs, aangezien in de eerste ronde Detroit Pistons eveneens met 4-0 werd uitgeschakeld.

In de vierde ontmoeting met Atlanta kwam LeBron James tot 17 punten, terwijl zijn teamgenoot Delonte West daar 21 punten aan toevoegde.

Celtics

Cleveland speelt in de Conference Final tegen Boston Celtics of Orlando Magic. De stand in die play-off is 2-2. De winnaar van de Conference Final krijgt het recht om volgende maand om de NBA-titel te strijden.

Dallas Mavericks versloeg in de vierde wedstrijd Denver Nuggets met 119-117 en greep daarmee de laatste strohalm. Denver staat nog steeds met 3-1 voor en heeft aan één overwinning voldoende om de finale van de Western Conference te bereiken.