RIJSWIJK - In de eredivisie wordt zondag de laatste speelronde van het reguliere seizoen afgewerkt. De spanning zit niet zoals de laatste twee jaar bovenaan de ranglijst, maar in de kelder.

In theorie kunnen vier clubs nog rechtstreeks degraderen: Roda JC, FC Volendam, De Graafschap en ADO Den Haag. Roda JC, dat met 27 punten op de laatste plaats staat, heeft op papier de moeilijkste opgave met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

De Graafschap (29 punten) en FC Volendam (28 punten) ontmoeten elkaar in Doetinchem. ADO Den Haag, dat evenveel punten heeft als De Graafschap, ontvangt Vitesse.

Heracles Almelo is met 31 punten in ieder geval veilig voor rechtstreekse degradatie, maar moet mogelijk nog wel de play-offs in.

Europa League

Vijf clubs strijden nog om drie plaatsen in de play-offs om een ticket voor de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup. Feyenoord (zevende), NAC Breda (achtste), FC Utrecht (negende), Vitesse (tiende) en NEC (elfde) zijn de kandidaten voor die play-offs, waar FC Groningen als nummer zes al zeker van is.

Landskampioen AZ krijgt na de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen de kampioensschaal uitgereikt door KNVB-directeur Henk Kesler.

ZIE OOK:

Van den Boog kraakt mentale weerbaarheid Ajacieden
Supporters van Ajax blijven weg
Van Gaal: Ik pas bij Bayern
Verbeek had nooit problemen met Sulejmani