VALENCIA - FC Barcelona kan zondag kampioen van Spanje worden. Een overwinning in het eigen Camp Nou op Villarreal volstaat voor de titel. Barcelona kreeg zaterdag hulp van Valencia, dat de enige overgebleven concurrent Real Madrid met 3-0 vernederde.

Het verschil op de ranglijst tussen Barcelona en Real Madrid is zeven punten. De Madrilenen, met zes Nederlanders onder contract, hebben nog drie wedstrijden op het programma staan.

Met Arjen Robben als enige Nederlander in de basis was Real Madrid zaterdag in het Mestalla-stadion van Valencia nagenoeg kansloos.

Door doelpunten van Mata en David Silva leidde de thuisploeg bij rust al met 2-0. In de tweede helft maakte Ruben Baraja het leed nog wat groter voor de regerend kampioen uit Madrid.

Huntelaar

Rafael van der Vaart en Royston Drenthe mochten nog even meedoen bij de 'Koninklijke', Klaas-Jan Huntelaar bleef op de bank. Hedwiges Maduro speelde negentig minuten in de basis bij Valencia.

De titelstrijd in Spanje werd vorig weekeinde eigenlijk al beslist. Barcelona speelde Real Madrid in Bernabeu compleet van de mat (2-6). De Madrilenen zagen daardoor hun laatste kans op titelprolongatie al nagenoeg vervliegen.

Champions League

Barcelona bereikte woensdag de finale van de Champions League, waarin Manchester United op 27 mei in Rome de tegenstander is.

De Catalanen zijn ook nog in de race voor de Spaanse beker. Woensdag speelt Barça in de eindstrijd tegen Athletic de Bilbao.