LISSE - Bram Som en Arnoud Okken hebben zaterdag in Lisse weer een ouderwets gevecht op de atletiekbaan geleverd. Beide specialisten op de 800 meter namen het bij de traditionele opening van het baanseizoen tegen elkaar op tijdens een race over 1000 meter, Som won.

Som, Europees kampioen in 2006, won in 2.19,26.

In zijn kielzog eindigde Okken, Europees indoorkampioen in 2007, op de tweede plaats in 2.20,27. Som en Okken hebben allebei een hoop blessureleed achter de rug en hopen zich dit jaar op de 800 meter te plaatsen voor de WK in Berlijn, in augustus.

Som begon het seizoen onlangs met 1.46,49 op de 800 meter bij een competitiewedstrijd. Hij trekt tegenwoordig qua begeleiding en training zijn eigen plan.

Londen 2012

''Die twee wedstrijden die ik nu heb gedaan, hebben me veel zelfvertrouwen opgeleverd. In 2012 zal blijken of ik de goede weg heb gekozen'', keek hij zaterdag vooruit naar de komende jaren die in elk geval resultaat moeten opleveren tijdens de Olympische Spelen van Londen.

''Ik wilde hier ontspannen lopen. Resultaat was niet het belangrijkste'', zei zijn oude trainingsmaat Okken. ''Achter Bram lopen was wel weer leuk. Ik had in elk geval een prima haas'', grinnikte hij.