ANTALYA - Biljarter Dick Jaspers heeft zich zaterdag met veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van het wereldbekertoernooi driebanden in het Turkse Antalya.

De Brabantse aanvoerder van de wereldranglijst ontdeed zich in de tweede ronde pas na vijf sets van de Fransman Jeremy Bury.

Bury kende in Antalya een vliegende start door meteen in de eerste beurt alle benodigde vijftien caramboles te produceren.

Philipoom

Jaspers pareerde met winst in de volgende twee sets (15-10 15-14). Bury trok het vierde bedrijf naar zich toe met 15-11. In de beslissende vijfde set bewaarde Jaspers het geduld en won uitgekiend met 15-8.

In de kwarftinale treft Jaspers later zaterdag een geduchte tegenstander in Jef Philipoom. De Belg was in januari tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van dit jaar in Sluiskil verantwoordelijk voor de vroege aftocht van de Brabantse specialist.

Jean-Paul de Bruijn vocht in de tweede ronde ook een vijfsetter uit, maar de Zeeuw redde het niet tegen de Belg Frédéric Caudron: 13-15 6-15 15-12 15-8 3-15.