LISSE - Karin Ruckstuhl is dit jaar niet te bewonderen op de meerkamp. De Nederlandse recordhoudster op de zevenkamp maakte zaterdag bij de opening van het nationaal baanseizoen in Lisse haar rentree.

Ruckstuhl, die bijna een jaar revalideerde van een hernia, legt zich dit jaar toe op de loopnummers en het verspringen.

''Ik wil proberen bij het verspringen de limiet voor de wereldkampioenschappen in Berlijn te halen. Dat is voorlopig mijn uitdaging'', zei de 28-jarige atlete in Lisse, waar ze deelnam aan de 150 meter.

Sportarts

Ruckstuhl heeft het besluit in 2009 geen meerkamp te doen, genomen in overleg met sportarts Peter Vergouwen.

''Het herstel verliep eigenlijk zo goed dat ik dacht: waarom geen meerkamp. Peter was sowieso tegen een meerkamp dit jaar, maar zelf kwam ik er ook achter dat ik eigenlijk dit seizoen geen voordeel heb van een meerkamp. Ik ben pas in januari weer met atletiek begonnen. Ik ben dus veel later dan normaal met mijn opbouw gestart. Ik doe nu meer aan snelheid. Als ik daar progressie op maak, neem ik die bagage mee naar volgend jaar.''

Verspringen

De limiet voor het verspringen op de WK ligt op 6,60 meter. Ruckstuhl, die twintig maanden geleden haar laatste wedstrijd afwerkte, ziet mogelijkheden.

''De limiet is 2 centimeter onder mijn persoonlijk record. Ik bouw echter rustig op. Ik ga een aantal wedstrijden doen, maar me niet forceren.''