ALKMAAR - Bayern München heeft zich tot op heden nog niet gemeld bij AZ voor trainer Louis van Gaal. Directeur voetbalzaken Marcel Brands bevestigde zaterdag dat Van Gaal in gesprek is met de Duitse topclub, maar contact tussen beide clubs is er vooralsnog niet geweest.

AD Sportwereld meldde zaterdag dat Van Gaal al een persoonlijk akkoord heeft bereikt over een meerjarig contract in München, Brands zegt echter niets daarover te hebben vernomen van de oefenmeester.

Klinsmann

De Amsterdamse coach geldt als een voorname kandidaat om de ontslagen Jürgen Klinsmann op te volgen bij Bayern München.

Voorzitter Dirk Scheringa heeft de afgelopen dagen herhaaldelijk laten weten de oefenmeester aan zijn contract, dat nog een jaar doorloopt, te willen houden.

De directie van de landskampioen zegt de vermeende ontwikkelingen rondom de overstap van Van Gaal naar Beieren slechts via de media te volgen.

Alkmaar

De 57-jarige Van Gaal wil zelf niets zeggen over een mogelijk vertrek uit Alkmaar.

De Belgische voetbalbond toonde de afgelopen weken ook interesse in de Nederlandse trainer. Een combinatie van AZ en de Belgische nationale ploeg geniet de voorkeur van voorzitter Scheringa, maar een deal lijkt mede door de interesse van Bayern München inmiddels van de baan.

Zondag speelt AZ de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen SC Heerenveen.

Schaars

Brands meldde zaterdag ook dat AZ heel dicht bij een akkoord is met aanvoerder Stijn Schaars over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de middenvelder loopt na volgend seizoen af.

''Stijn wil alleen de ontwikkelingen rond de trainer nog even afwachten; dat lijkt me ook logisch'', aldus Brands.

Demy de Zeeuw en Moussa Dembélé, die beiden nog tot medio 2011 vastliggen in Alkmaar, wezen een voorstel tot contractverlenging eerder van de hand.