AMSTERDAM - Manchester City heeft een poging gedaan om aanvaller Raul bij Real Madrid weg te kopen. De aanvoerder van de Koninklijke heeft het aanbod van de Engelse ploeg echter direct geweigerd, meldt de Spaanse sportkrant Marca.

"Ik heb er niet eens over nagedacht, want ik zou hier niet weggaan, zelfs niet in mijn wildste dromen."

Volgens Marca kon de 31-jarige Raul, die al zijn hele loopbaan bij Real speelt, veertig miljoen euro gaan verdienen in de komende vier jaar. Manchester City is, sinds de club vorige zomer werd overgenomen door investeringsgroep Abu Dhabi United Group, de rijkste club ter wereld.

Zaakwaarnemer

"City heeft een mooi project, maar Raul is een Real Madrid-speler", verklaarde Rauls zaakwaarnemer Gines Carvajal de afwijzing van zijn cliënt.

Ook Raul deed nog een duit in het zakje. "Mijn plaats is hier en ik denk nog steeds dat ik de club aan titels kan helpen."

Geschiedenis

Raul, die aan zijn vijftiende seizoen in het Santiago Bernabeu bezig is, is de meest scorende spits in de geschiedenis van Real Madrid.

Als hij zaterdag tegen Valencia in actie komt, speelt hij zijn 699e officiële wedstrijd in het witte shirt van de ploeg. In zijn vijftien seizoenen won Raul onder meer zes keer de Spaanse titel en drie keer de Champions League.