MADRID - De Servische tennisster Ana Ivanovic heeft zich vrijdag afgemeld voor het graveltoernooi van Madrid, dat volgende week wordt gespeeld.

De voormalige nummer één van de wereld kampt al enkele weken met problemen aan haar rechterknie en hoopt met een week rust op tijd fit te zijn voor Roland Garros.

Het grandslamtoernooi in Parijs begint over twee weken.

Frustrerend

Ivanovic veroverde vorig jaar op Roland Garros haar tot nu toe enige grandslamtitel. Om de kansen op prolongatie van die titel niet in groot gevaar te brengen, besloot de Servische zich af te melden voor Madrid.

''Heel frustrerend, want ik voel dat mijn conditie momenteel niet beter kan en de trainingen gaan ook goed'', aldus de 21-jarige tennisster.

Nalbandian

David Nalbandian ondergaat woensdag in Barcelona een heupoperatie. De Argentijnse tennisser staat volgens zijn manager door de ingreep drie tot vier maanden buitenspel.

Hij mist onder meer Roland Garros, Wimbledon, de kwartfinale van de Davis Cup tegen Tsjechië en vermoedelijk ook het US Open.

De 27-jarige Zuid-Amerikaan maakte jarenlang deel uit van de mondiale top tien. Hij bezet momenteel de negentiende plaats op de wereldranglijst.