AMSTERDAM - Een groep supporters van Ajax wil zondag rond de wedstrijd tegen FC Twente twee ingangen van de Amsterdam Arena barricaderen.

Hierdoor zouden gedurende de hele eerste helft alle tribunes aan de zuidkant van het stadion leeg moeten blijven.

De fans kondigden deze actie vrijdag aan in een verklaring die op enkele supporterssites verscheen. Met het protest uiten de supporters hun ongenoegen over de prestaties gedurende het seizoen.

Treurende supporters

''Dit jaar hebben we weer verloren in dorpen en steden waar Ajax niet hoort te verliezen. Het hele seizoen hebben wij achter de ploeg gestaan. Maar we treurden diep van binnen. Voor onze trots blijven wij nu buiten'', aldus de supporters in hun verklaring.

Bij de actie zijn onder anderen de fanatieke supporters van de F-side en Vak 410 betrokken. Tijdens de eerste helft zullen de fans via spandoeken op de lege tribunes aan de club hun ongenoegen kenbaar maken. Na de rust worden alle tribunes weer bevolkt.

Politie

De politie laat weten dat zij met de supporters heeft afgesproken de actie toe te staan. Ze tolereert niet dat voetbalfans vernielingen aanrichten, met voorwerpen gooien of proberen te verhinderen dat andere bezoekers via andere ingangen naar binnengaan.