SITTARD - Fortuna Sittard speelt zondag 31 mei in het eigen stadion een benefietwedstrijd tegen de Duitse topclub Bayern München. Dat meldde de noodlijdende Limburgse betaaldvoetbalclub vrijdag.

Het oefenduel is een initiatief van international en Bayern-aanvoerder Mark van Bommel, die in de jaren negentig zeven seizoenen speelde voor Fortuna.

Fortuna is na het mislukken van de fusie met Roda JC hard bezig de financiën op orde te krijgen. De club moet een forse schuldenlast wegwerken om in aanmerking te komen voor een licentie voor volgend seizoen.

Schuld weggewerkt

De Stichting Trots op Fortuna (TOF) heeft de afgelopen weken de schuld van 5,3 miljoen euro al teruggebracht tot 6 à 7 ton. Met de benefietwedstrijd hoopt Fortuna ook dat laatste beetje weg te werken.

Van Bommel begon zijn profloopbaan bij Fortuna Sittard en heeft zich altijd betrokken gevoeld bij het wel en wee van de club.

Sociale club

Toen hij eerder dit jaar aanklopte bij zijn werkgever of Bayern München niets kon betekenen voor Fortuna Sittard, ging de topclub uit Beieren volgens het persbericht van Fortuna direct akkoord.

''Bayern is een heel sociale club. Het heeft met dit soort wedstrijden in Duitsland vaker clubs van de ondergang gered'', liet Van Bommel weten.