LONDEN - Manchester United legt zich niet bij voorbaat neer bij een schorsing voor Darren Fletcher voor de finale van de Champions League, 27 mei in Rome tegen Barcelona.

De Engelse club zal met alle mogelijke middelen de rode kaart aanvechten die de centrale verdediger dinsdag kreeg in de return tegen Arsenal in Londen (1-3). Dat meldden Britse media vrijdag.

Strikt genomen is er geen beroep mogelijk tegen een rode kaart. Alleen als er sprake is van persoonsverwisseling, kan de UEFA de strafzaak seponeren.

Bewijsmateriaal

Wel mag een club bewijsmateriaal aandragen, waaronder videobeelden, op basis waarvan ze protest aantekent tegen een beslissing van de arbitrage.

De tuchtcommissie beslist dan of de klacht ontvankelijk is en of die wordt geaccepteerd of verworpen.

''De arbiter heeft aangegeven dat de rode kaart voor Fletcher is gegeven wegens het ontnemen van een doelpoging'', legde secretaris-generaal David Taylor van de UEFA uit.

''Dat is een feitelijke beslissing van de scheidsrechter en feitelijke beslissingen kun je niet veranderen. De kans op een succesvol protest is dan ook nogal klein.''

Strafschop

Fletcher leek bij een voorsprong van 3-0 nauwelijks een overtreding op een Arsenal-aanvaller te maken. Toch deelde arbiter Roberto Rosetti uit Italië een rode kaart uit en gaf een strafschop, benut door Robin van Persie.

Barcelona, dat Chelsea woensdag met een sensationele 1-1 in Londen uitschakelde, mist door schorsingen sowieso Daniel Alves en Eric Abidal in de finale in Rome.