RIJSWIJK - Hamburger SV besluit een heel lang goed seizoen waarschijnlijk alsnog zonder hoofdprijs. De formatie verloor donderdagavond voor eigen publiek in een boeiende halve finale van de UEFA Cup van Werder Bremen (2-3).

Hamburger SV verdedigde een voorsprong van 1-0 uit de eerste wedstrijd.

Niet HSV maar Werder Bremen speelt daardoor op 20 mei in Istanbul de finale tegen Sjachtar Donetsk, dat voor eigen publiek Dinamo Kiev de baas bleef ( 2-1).

Hamburger SV is in de slotfase van het seizoen alleen nog maar in de competitie actief. Martin Jol en Joris Mathijsen vinden zich vier speelronden voor het einde van de Bundesliga terug op de vijfde positie. De achterstand op koploper VfL Wolfsburg bedraagt vijf punten.

Beker

Hamburger SV zal tijdens de zomerstop nog wel eens terugdenken aan Werder Bremen. De tegenstander was onlangs ook al te sterk in de halve finale van de Duitse beker.

Werder Bremen nam toen de strafschoppen beter. Beide clubs ontmoeten elkaar zondag opnieuw in de competitie, die voor Werder Bremen niet echt belangrijk meer is. De club bekleedt de tiende positie van de ranglijst.

Openingsfase

Hamburger SV beleefde een uitstekende openingsfase. Joris Mathijsen had na dertien minuten een groot aandeel in de openingstreffer van Hamburger SV.

De verdediger zette Ivica Olic vrij voor doelman Tim Wiese. De spits uit Kroatië stifte de bal met zijn linkervoet in het doel (1-0).

De thuisploeg moest vervolgens toestaan dat Werder Bremen het initiatief in de wedstrijd overnam.

Diego

De defensie van Hanburger SV beleefde vooral veel problemen met Diego, de Braziliaanse spelmaker die in de belangstelling van Juventus staat.

Diego ontsnapte in de 29e minuut aan de aandacht van zijn tegenstanders en reageerde goed op een steekpassje van Claudio Pizarro (1-1). De Braziliaan was even later dichtbij zijn tweede treffer.

Doelman Frank Rost tikte de bal echter met zijn vingertoppen op de lat. Diego liet zich vervolgens verleiden tot een opstootje met Alex Silva. Scheidsrechter Frank De Bleeckere uit België gaf beide spelers de gele kaart.

Diego is daardoor geschorst voor de eindstrijd tegen Sjachtar Donetsk, evenals Hugo Almeida.

Effectief

Werder Bremen was in een spannende tweede helft vooral effectiever dan de thuisclub. Jonathan Pitroipa en Mladen Petric verzuimden Hamburger SV op voorsprong te schieten.

Doelman Rost mocht zich aanrekenen dat Werder Bremen in de 66e minuut op 1-2 kwam. De keeper van Hamburger SV ging in de fout toen Pizarro vanaf ruim twintig meter op het doel schoot.

Baumann

Rost dook naar de juiste hoek maar liet de bal over zijn handen stuiteren (1-2). Frank Baumann kopte Werder Bremen in de 83e minuut op 1-3.

Hamburger SV gaf het ook toen nog niet op, maar kwam in een hectische slotfase niet verder meer dan wederom een doelpunt van Olic: 2-3.

LEES OOK:

Jol en Mathijsen balen van fouten

Werder Bremen wint spectaculair duel