AMSTERDAM - Jelena Jankovic is bij het WTA-toernooi van Rome in de kwartfinale blijven steken.

De Servische (3), die het toernooi de voorgaande twee jaar op haar naam schreef, moest haar meerdere erkennen in Svetlana Kuznetsova.

De als zevende geplaatste Russin was in de eerste set veel beter dan haar opponente, maar in de tweede ging het gelijk op. Uiteindelijk won Kuznetsova die in de tiebreak: 6-1, 7-6 (3).

Azarenka

In de halve finale neemt Kuznetsova het op tegen Victoria Azarenka. De als zesde geplaatste Wit-Russische klopte Kaia Kanepi (16).

Azarenka won de eerste set in de tiebreak, maar kwam in het tweede bedrijf een break achter tegen de Estse. Vanaf een 1-3 achterstand won Azarenka echter vijf games op rij: 7-6 (5), 6-3.

Williams

De andere halve finale in Rome gaat tussen Dinara Safina (1) en Venus Williams (4). Safina had haar handen vol aan de ongeplaatste Maria Jose Martinez Sanchez.

De Spaanse was in de eerste set superieur, maar liet Safina bijna terugkomen van een dubbele break voorsprong.

Safina

Nadat Martinez Sanchez de set toch had gewonnen vond Safina de juiste tactiek. Met een betere spreiding van haar slagen greep ze het initiatief in de rally's en won ze uiteindelijk in drie sets: 4-6, 6-3, 6-0.

Venus Williams had een veel eenvoudiger kwartfinalepartij. De Amerikaanse gunde haar Poolse tegenstandster Agnieszka Radwanska (10), die in de achtste finale Ana Ivanovic nog had uitgeschakeld, maar drie games: 6-1, 6-2.