AMSTERDAM - De eerste officiële trainingsdag voor de Indy 500, de zogenoemde openingsdag, is woensdag vanwege regen vroegtijdig gestaakt. Donderdagochtend staat daarom een extra training op het programma.

Robert Doornbos reed woensdag tijdens de test voor rookies de snelste tijd van alle nieuwkomers. Hij had geen moeite met de gestaakte openingsdag.

"Ik ben eigenlijk niet erg teleurgesteld over het weer van vandaag, ik heb gisteren goed gereden en er komt nog een aantal trainingsdagen", aldus de Nederlandse coureur van Newman/Haas/Lanigan Racing op zijn website.

Stoel

"Het team heeft goed werk verricht om er zeker van te zijn dat de wagen optimaal is wanneer het weer verbetert. Ik heb vandaag mijn stoel comfortabeler gemaakt, daarnaast heb ik een aantal interviews gedaan en ben ik hier naar de sportschool gegaan om mijn fitnessniveau op peil te houden. De dag was snel voorbij."

Doornbos debuteert op 24 mei in de Indy 500. Hij was als Formule 1-coureur al twee keer actief op het circuit van Indianapolis.