AMSTERDAM - De Formule 1-teams, verenigd in de FOTA zijn bezorgd over de beslissingen van de FIA. De renstallen hebben hun twijfels over zaken als het optionele budgetlimiet. De FOTA wil zo snel mogelijk met de autosportbond om de tafel.

Het teamverbond kwam bijeen in Londen en verklaarde na afloop: "De FOTA heeft een positieve en constructieve vergadering achter de rug waarin overeen is gekomen om samen door te werken aan de definitie van kostenreducties voor 2010 en 2011."

"We wijken niet af van het pad dat we in 2008 zijn ingeslagen. De FOTA maakt zich wel zorgen over de beslissingen van de WMSC met betrekking tot de reglementen voor 2010 en wil zo spoedig mogelijk het gesprek met de FIA aangaan", stelde de renstallen tegenover F1Today.

Weinig steun

De teams kunnen op weinig steun rekenen van Bernie Ecclestone. De steenrijke Brit gaf in de Britse krant Express aan veel onbegrip te hebben voor de FOTA.

Ecclestone geeft in de Britse krant Express aan de tegenstand niet te begrijpen. "De grote teams snappen het niet, het zit niet in hun bloed om geld te verdienen. Het enige dat ze willen is uitgeven, uitgeven en nog eens uitgeven."

"Vreemd dat ten tijde van kostenbesparingen in elke hoek van de commerciële wereld de teams niet blij zijn met een plan dat wij hen aanreiken om precies dat te doen. En hoe zal het staan als de directie van een autofabrikant dat zware verlies lijdt de kans aan zich voorbij laat gaan om de kosten te reduceren?"