AMSTERDAM - AZ-trainer Louis van Gaal is volgens De Telegraaf en Bild in grote lijnen akkoord met Bayern München en het wachten is op groen licht van AZ.

Voorzitter Dirk Scheringa wil zich naar verluidt eerst verzekeren van de komst van Co Adriaanse of Dick Advocaat voordat hij zijn trainer toestemming geeft om te vertrekken.

Daarnaast eist AZ vanwege het tot 2010 doorlopende contract een afkoopsom. Een duobaan als coach van AZ en bondscoach van België lijkt voor Van Gaal van de baan.

Waar Scheringa een overgang van Van Gaal naar Bayern eerder afwees, geeft hij nu geen uitsluitsel over de toekomst. "Ik geef duidelijkheid als er duidelijkheid is. Wanneer dat zal zijn, is op dit moment niet aan mij", aldus Scheringa donderdag in De Telegraaf.

Van Bommel

Mark van Bommel ziet Van Gaal graag komen. "Hij zou bij Bayern passen en zou daarom een zeer goede keus zijn", aldus de middenvelder in de Münchner Merkur.

"Ik heb nog nooit een speler gezien die negatief over hem praat. In Alkmaar hebben de spelers zich vorig jaar tegen zijn vertrek verzet. Dat zegt genoeg."