LONDEN - Didier Drogba heeft zich na de uitschakeling van Chelsea in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona misdragen tegenover de Noorse scheidsrechter Tom Henning Ovrebo.

De spits riskeert volgens ooggetuigen een langdurige straf, gezien de wijze waarop hij de arbiter provoceerde.

Drogba uitte zijn frustraties, nadat de Noor in de slotfase verzuimde de thuisclub tot twee keer toe een strafschop te geven.

Chelsea dacht daar recht op te hebben. Door de gelijkmaker (1-1) van Barca in blessuretijd werd de club alsnog uitgeschakeld.

Beschermd

Ovrebo moest door meerdere stewards worden beschermd. Vervolgens schreeuwde Drogba nog enkele beledigende teksten in een televisiecamera.

Trainer Guus Hiddink zei naderhand begrip te hebben voor de emotionele reacties van zijn spelers.

''Ik kan me voorstellen dat ze na een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter zo reageren. Zoiets kan, zolang ze de man maar niet aanraken. Er gaat veel in die jongens om na een dergelijke wedstrijd. Dat kan er dan op de één of andere manier uitkomen.''

Emoties

Kringen binnen Chelsea riepen ook dat de club bewust was benadeeld, omdat de overkoepelde instantie UEFA na Manchester United geen tweede Engelse club in de finale wilde.

Hiddink daarover: ''Ook dat is allemaal in de emoties gezegd. Zoiets valt nooit te bewijzen.''

NUsport

Hiddink gefrustreerd over scheids