ZWOLLE - Jaap Stam gaat aan de slag bij zijn oude club FC Zwolle. De oud-international gaat trainer Jan Everse ondersteunen op technisch gebied.

Het tweetal is samen verantwoordelijk voor de prestaties van de selectie. Dat heeft de club uit de Jupiler League woensdag bekendgemaakt.

Everse werd eerder dit seizoen op non-actief gesteld na een conflict met het bestuur, dat later aftrad.

Op initiatief van het interim-bestuur van de Zwolse voetbalclub staat Everse vanaf volgende week weer voor de groep. Interim-coach Marco Roelofsen zit vrijdag tegen Haarlem nog op de bank.

Functie

De functie van Stam is nog niet helemaal duidelijk. "Hij heeft nog geen officiële titel. In de zomerperiode gaan we met hem overleggen wat precies de invulling wordt", zei interim-voorzitter Arjan Jansen woensdag.

"Maar hij is meer dan een adviseur. Hij zal ook zijn voetbalschoenen aantrekken en op het trainingsveld verschijnen. Maar hij is ook weer geen assistent-trainer. Het zou wel kunnen dat hij af en toe naast Everse op de bank zit bij wedstrijden."

AC Milan

Stam debuteerde in 1992 bij FC Zwolle in het betaald voetbal. Daarna speelde hij voor Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax. Met Manchester United won Stam niet alleen drie landstitels maar ook de Champions League en de Wereldbeker.

Na het EK in 2004 nam hij met 67 interlands afscheid van Oranje. In oktober 2007 beëindigde hij bij Ajax zijn carrière als profvoetballer.