AMSTERDAM - Op 24 mei staat de belangrijkste race in de Amerikaanse autosport weer op het programma, de Indianapolis 500. Robert Doornbos debuteert dit seizoen in de Indy Racing League en rijdt dus zijn eerste 'Indy'.

Daarvoor moest de Rotterdammer eerst een zogenaamde 'rookietest' doorstaan. Dat deed de coureur van het Newman Haas Lanigan team uitstekend.

Hij eindigde als snelste bij de debutanten en als derde in de totale training, waaraan ook coureurs deelnemen die al een tijdje niet meer in actie zijn gekomen op de Brickyard, zoals de bijnaam van de ovale baan luidt.

Tips

Doornbos reageerde tegen F1Today: "Ik had de dag van tevoren met Arie Luyendijk (tweevoudig winnaar, red.) rondjes gereden in een safety car. Hij vertelde mij waar ik moest rijden. Hij is een beetje mijn coach deze maand en zijn tips zijn zeer waardevol. Het team werkt heel hard en dat betaalt zich uit."

"We hadden al vrij snel een goed tempo te pakken en daar mogen we tevreden mee zijn. Ik krijg een meer Europees gevoel bij deze baan. De rechte stukken zijn lang en de bochten snel. Het is anders, maar ik hou er wel van", aldus Doornbos".

Oudgediende Paul Tracy was de snelste op de eerste dag. De oud-Champ Car-kampioen bleef Scott Sharp net voor.