AMSTERDAM - Na de galavoorstelling tegen Real Madrid (2-6) is het voor FC Barcelona zaak om op aarde terug te keren. Woensdag staat de volgende kraker tegen Chelsea alweer op het programma.

De strijd om een finaleplek in de Champions League is na de 0-0 in Camp Nou volledig open. Barça heeft personele problemen, terwijl Chelsea op volle oorlogssterkste is.

Zowel in de voorhoede als in de defensie heeft Barcelona zorgen. Het is nog onzeker of Thierry Henry op Stamford Bridge aan de aftrap verschijnt. De Franse aanvaller hield aan het duel met Real Madrid een knieblessure over.

Als Henry ontbreekt, lijkt Seydou Keita zijn vervanger. De Malinees speelt dan op het middenveld en Andrés Iniesta schuift door naar de plek linksvoorin.

In de achterhoede ontbreken Rafael Márquez en Carles Puyol. Het is de vraag wie de vacante positie centraal naast Gerard Piqué gaat innemen.

Cole

Chelsea kent weinig problemen in de personele bezetting. Alle belangrijke spelers zijn fit en bovendien keert linksback Ashley Cole terug van een schorsing. In het eerste duel speelde zijn vervanger José Bosingwa uitstekend tegen Lionel Messi.

Na de 0-0 in Spanje is het de vraag met welk strijdplan Guus Hiddink zijn manschappen de wei in stuurt. Gaan de Engelsen het eerste kwartier stormen zoals Liverpool in het thuisduel met Real Madrid? Of wordt het vanaf het begin een tactisch schouwspel waar elk risico wordt vermeden?

Vertrouwen

Chelsea kan de wedstrijd tegen Barça met vertrouwen tegemoet zien. Na een 0-0 uitslag in een eerste uitwedstrijd bekeren 66,8 procent van de ploegen door in de Europese clubcompetities. Vorig seizoen kwam Barcelona in de halve finales van de Champions League niet verder dan 0-0 tegen Manchester United.

De tweede wedstrijd in Engeland werd met 1-0 verloren. Chelsea is de laatste zeventien thuisduels in de Champions League ongeslagen. Uitgerekend Barcelona versloeg Chelsea voor het laatst op 22 februari 2006 (1-2).