ROME - Serena Williams is dinsdagavond in haar openingspartij op het WTA-toernooi in Rome uitgeschakeld. De Amerikaanse tennisster verloor in drie sets van Patty Schnyder: 6-2 2-6 6-1.

Williams beweerde een dag eerder nog dat niet de huidige nummer één van de wereld, Dinara Safina, maar zij de beste tennisster ter wereld was.

Dat liet ze op het gravel in Rome niet zien. De Amerikaanse kon eigenlijk geen moment imponeren.

Door hevige regenbuien begon Williams, die in de eerste ronde en bye kreeg, pas na 23.00 uur aan haar eerste wedstrijd.

Ze verloor haar servicebeurt twee keer in de eerste set, kwam sterk terug in de tweede om in de beslissende set weer volledig in te storten.

Safina

De Russische Safina won wel, maar moest er flink voor werken. Ze versloeg deFrançaise Virginie Razzano met 7-6 (1) 6-1. Safina maakte een flinke smakker op het natte gravel, maar krabbelde weer overeind. Ze had na afloop geen goed woord over voor de organisatie.

"Ik was zo boos dat ze ons op deze baan lieten spelen. Je kan een blessure oplopen. Godzijdank heb ik niets gebroken, maar ze moeten wat meer respect hebben voor ons spelers."

Ook titelverdedigster Jelena Jankovic kreeg van de Argentijnse Gisela Dulko veel tegenstand. Na onder meer 3,5 uur vertraging door regen werd het 6-3 7-6 (6) voor de Servische.