AMSTERDAM - Jan Everse keert maandag terug bij FC Zwolle. De op non-actief gestelde trainer bevestigt dit dinsdag tegen Elf Voetbal.

De oefenmeester, die twee maanden geleden door het inmiddels afgetreden bestuur een halt werd toegeroepen, sprak maandag met het nieuwe bestuur. "Dat was een goed gesprek. De organisatie zal veranderen."

Everse stelt dat de club woensdag naar buiten treedt met het nieuws. "Het is niet aan mij om dat te doen." De 55-jarige coach licht wel een tip van de sluier op.

Nieuwe afspraken

"Ik kan me vinden in de nieuwe afspraken. Rond het eerste elftal zal de organisatie iets veranderen. Er is geen sprake van een nieuwe verbintenis", verwees Everse naar zijn contract, dat nog doorloopt tot medio 2010.

Tijdens de laatste reguliere competitiewedstrijd, thuis tegen Haarlem, zit interim-coach Marco Roelofsen nog in de dug-out. Daarna speelt de club uit Overijssel nacompetitievoetbal.

Incident

Everse werd op non-actief gesteld na een incident tussen de vrouw van Everse en een medewerker, waarbij de coach uit zijn slof schoot. Zijn gedrag tijdens dat voorval en een reeks kleine incidenten, waren aanleiding voor het oude bestuur om hem weg te sturen.

De club was dinsdagmiddag onbereikbaar voor commentaar.