BOSTON - De basketballers van Orlando Magic hebben maandagavond (lokale tijd) het eerste duel met Boston Celtics in de tweede ronde van de play-offs gewonnen.

Hoewel een voorsprong van 28 punten vrijwel werd verspeeld, bleef Orlando de thuisploeg net de baas: 95-90. Woensdag is het tweede duel in de best-of-seven serie, opnieuw in Boston.

Orlando Magic kende een uitstekende start in de eerste halve finale van de Eastern Conference, twee stappen verwijderd van de grote finale van de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA.

Dwight Howard was goed voor 22 rebounds en 16 punten en hielp daarmee de 'underdog' aan een voorsprong van 28 punten halfweg.

Boston Celtics

Titelverdediger Boston Celtics knokte zich terug. Na een driepunter van Paul Pierce bedroeg de marge nog maar drie punten, met nog zeven seconden te gaan. Twee vrije worpen van J.J. Redick beslisten het duel in het voordeel van Orlando.

In de Western Conference begon Houston Rockets met een uitzege bij de Los Angeles Lakers: 92-100. De Chinese centre Yao Ming verbeet de pijn van een knieblessure en was goed voor 28 punten en tien rebounds.

De 32 punten van sterspeler Kobe Bryant waren niet voldoende voor de thuisploeg. Woensdag treffen beide teams elkaar weer in LA.