ROME - Serena Williams vindt zichzelf nog steeds de beste tennisster ter wereld. Dinara Safina stootte haar een paar weken geleden van de nummer één-positie, maar dat zegt niets, aldus de Amerikaanse.

''We weten allemaal wie de echte nummer één is'', zei Williams maandag op een persconferentie van het WTA-toernooi in Rome. ''Ik zeg het maar gewoon, ik ben de beste van de wereld."

De jongste Williams-telg vindt dat zij met tien grand slam-titels meer aanspraak heeft op deze positie dan de Russische Safina die er nog geen één won.

Op de vraag wie zij als tegenstander het meest vreest, zei de zelfverzekerde Amerikaanse: ''Waarschijnlijk mezelf. En ik win altijd van mezelf.''

Schrijven

De 27-jarige tennisster zoekt dan ook een nieuwe uitdaging buiten het tennis. Na mode ontwerpen heeft nu schrijven haar interesse.

''Ik ben aan het schrijven, maar ook weer niet. In mijn hoofd heb ik dat al wel besloten, maar ik heb nog niet daadwerkelijk een pen opgepakt.''

Williams is niet van plan een autobiografie op papier te zetten, ze heeft haar zinnen gezet op een filmscript. ''Niets is onmogelijk'', besloot ze.