TURIJN - ''Juve gaat ten onder in chaos!'', kopte de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport maandag. Juventus, de recordkampioen van Italië, is al 43 dagen zonder zege. De sfeer in Turijn is momenteel om te snijden.

Fans roeren zich en zelfs de spelers keren zich tegen trainer Claudio Ranieri. ''Ranieri moet weg'', klonk het zondag tegen Lecce (2-2) op de tribunes.

Toptrainer Ranieri lijkt alle vertrouwen kwijt te zijn. Toen de coach in de rust Mauro Camoranesi wilde wisselen, brak er een oproer in de kleedkamer uit.

De middenvelder protesteerde heftig schreeuwend tegen de beslissing van zijn coach en diverse teamgenoten vielen hem bij.

Buffon

De explosieve stemming werd doelman Gianluigi Buffon allemaal te veel. Hij verliet de catacomben en ging in zijn eentje maar alvast op het veld staan.

''Ik hield het niet meer uit'', citeerde dagblad Gazzetta dello Sport de keeper, die met Juventus al heel wat heeft meegemaakt. Buffon bleef zijn club zelfs trouw na de verplichte degradatie vanwege een omkoopschandaal.

Afstand

Inmiddels is Juventus weer terug in de Serie A, maar wordt de afstand met koploper Internazionale (11 punten) en AC Milan (4) steeds groter. Ranieri snapt er niets van: ''Ik begrijp niet dat we in het laatste kwartier vermoeid raken, op de training is er namelijk niets aan de hand.''

Het laatste woord over het aanblijven van Ranieri is nu aan het bestuur, maar ook daar hebben de fans niet al te veel vertrouwen meer in.

Cannavaro

Clubpresident Giovanni Cobolli Gigli maakte zich uiterst onpopulair door zijn voornemen om Fabio Cannavaro, die de club wel verliet na het omkoopschandaal, terug te halen van Real Madrid. ''Wij willen geen verrader'', scandeerde het publiek zondag.