AMSTERDAM - Een vertrek van Louis van Gaal is volgens Dirk Scheringa totaal niet aan de orde. De voorzitter van AZ vertelt aan Sportweek dat de trainer van AZ volgend seizoen gewoon in Alkmaar werkzaam zal zijn.

"Louis heeft een doorlopend contract tot 2010 en daar houden we hem aan," zegt de eigenaar van AZ in het blad. "Een constellatie waarin hij naast AZ een land coacht, zoals België, is bespreekbaar voor ons, een vertrek naar een andere club is dat niet."

"Ik ben er ook niet bang voor, omdat Van Gaal een principiële man is die altijd zijn contracten nakomt en uitdient."

Bayern

Manager Uli Hoeness vertelde zondag in de Süddeutsche Zeitung dat hij de oud-trainer van Ajax en Barcelona graag het komende seizoen bij Bayern München aan het werk wil zien. Der Recordmeister ontsloeg vorige week Jürgen Klinsmann vanwege ondermaatse prestaties.

Van Gaal moet de huidige nummer twee in de Bundesliga weer nieuwe nationale en internationale successen brengen.

Interesse

Scheringa weet echter nog niets van de interesse. "Wij zijn niet benaderd door Bayern München en ook Louis heeft niet aangegeven onder z'n contract uit te willen."

"Maar als hij met dat verzoek komt, willigen we het niet in. De spelers en wij willen de Champions League in met Louis van Gaal, een transfer naar Bayern is onbespreekbaar," besluit de preses.