BRANDS HATCH - Het raceteam Holland van Jan Lammers heeft met de vierde plaats zijn beste eindklassering behaald in de A1GP, het wereldkampioenschap voor landenteams in de autosport.

Coureur Jeroen Bleekemolen vergaarde zondag tijdens de slotraces in het Engelse Brands Hatch belangrijke punten. Hij finishte als tweede in de hoofdrace.

Ierland greep in stijl de wereldtitel. Adam Carroll won zowel de sprint- als de hoofdrace in Brands Hatch. Zwitserland werd tweede in de eindstand, Portugal derde.

Mexico

Het seizoen in de A1GP eindigde voortijdig, omdat de oorspronkelijk geplande finale op 24 mei in Mexico wegens de uitbraak van de Mexicaanse griep werd geschrapt.

Teambaas Lammers was een tevreden man: ''De vierde positie is het beste eindresultaat tot nog toe in het kampioenschap. De tweede plaats was de beste klassering in een hoofdrace dit seizoen. Robert Doornbos en Jeroen Bleekemolen hebben het fantastisch gedaan voor ons.''

Lammers

Lammers wil er volgend seizoen weer bij zijn in de A1GP.

''Terugkijkend op de afgelopen vier jaar kan ik concluderen dat A1GP heeft gezorgd voor enorm veel autosportplezier. Het raamwerk staat, nu moet er nog meer erkenning en ondersteuning uit het bedrijfsleven komen.

Ik wil vooral onze fans bedanken, want we zijn er trots op dat we binnen de paddock bekend staan als het team met de meeste, leukste en beste fans.''

Bleekemolen kwam in de sprintrace nog matig voor de dag. Hij viel bij de start al terug van de derde naar de zesde plaats en kon zich niet meer verbeteren. Carroll won die sprintrace voor de Indiër Narain Karthikeyan en de Mexicaan Salvador Duran.

Bleekemolen

In de hoofrace was de 28-jarige coureur uit Aerdenhout voortdurend voorin te vinden.

Heel even leek hij de koppositie van de Ier Carroll te bedreigen, maar de Britse Coureur Daniel Clarke hinderde Bleekemolen in de pitstraat, waardoor hij toch weer achter Carroll op het circuit terugkeerde. Bleekemolen was niettemin blij met zijn tweede plaats.

''We zijn dit seizoen race na race steeds sneller, constanter en dominanter geworden. Het concept met Robert Doornbos en mijzelf afwisselend als coureur blijkt goed te werken. Het hele team van Lammers zit gewoon goed in elkaar, iedereen is zeer capabel, kent zijn taak en de organisatie loopt als een uurwerk.''